Robert Makłowicz piwo Komes Fortuna

Otwierasz lodówkę, a tam…

browar Fortuna.

Złoto na EBS jest dobre na rozgrzewkę

Wczoraj pisaliśmy o nagrodach na European Beer Star, gdzie Fortuna zgarnęła złoto w kategorii Wood and Barrel Aged Sour.

Zupełnie zasłużone, bo Fortunatus to naprawdę doskonałe i złożone piwo. Bogaty smak złożony ze smaków pochodzących od słodu, niezwykłych nut wnoszonych przez dzikie drożdże, a na końcu – jeszcze beczka dębowa. Fani piw kwaśnych mają powody do radości.

Ale dla Fortuny to za mało

Dziś światło dzienne ujrzał film z Fortuną w roli głównej. Do Miłosławia wybrał się bowiem nie kto inny, jak sam Guru polskiej sceny kulinarnej – Robert Makłowicz. Od czasu zakończenia współpracy z telewizją realizuje on swoje programy na kanale YouTube. I trzeba przyznać, że niezależność wyszła mu tylko na dobre. Pan Robert bryluje, świeci, błyszczy i sypie bon motami jak z rękawa.

Robert Makłowicz piwo Komes Fortuna
Pan Robert postanowił zabrać nieco piwa do domu

To, że Robert Makłowicz jest fanem piwa oraz przysmaków regionalnych, wiadomo nie od dziś. Nic dziwnego, że dostrzegł potencjał browaru Fortuna położonego w Miłosławiu. A zwłaszcza arcysmacznego Komesa portera. Co tam się wydarzyło? Zobaczcie sami:

Kategorie
ArtykułyRynek

Komentarze

Wspiera nas
logo Druguego Dna

Podobne wpisy

  • piwo drugie dno kraft magia growler

    Czego nie wie piwna rewolucja (w Polsce)

    Wydawałoby się, że wszystkie mody płyną do Polski wprost z Ameryki. Oczywiście jeżeli chodzi o kraft. Od mikrobrowarów poczynając, przez nowe style, zmiany podejścia do piwa, technologie, ciekawe odmiany...
  • birbant piwo drugie dno puszka

    5 puszek i jedna butelka, które mówią: weź mnie

    Przemek Iwanek Chciałem dać tytuł „5 puszek, które polubisz”, ale przypomniało mi się stare porzekadło o grających cyganach. Zatem dziś będzie o nowych puszkach (i butelce), których estetyka trafia...
  • piekąca IPA pikantna piwo

    Hop burn, czyli płonąca ogniem piekielnym IPA

    Triumfalny przemarsz piw rzemieślniczych na półki sklepów i krany pubów zwykło określać się mianem piwnej rewolucji. Można zaryzykować twierdzenie, że gdyby nie nowe odmiany chmieli z USA – to...
  • zakaz multitapy bary restauracje

    Trzymajcie się!

    Przemek Iwanek Ulice miast opustoszały. Mało osób zagląda na rynki, deptaki, czy stare miasta. Imprezownie świecą pustkami. Nawet korki przestały straszyć na jezdniach. A wraz z odpływem ludzi z...